Ara que s’apropa la Pasqua us proposem una activitat per a fer a casa i gaudir amb els nostres fills i filles. Entrar a la cuina i convertir-nos en uns gran pastissers tot fent la nostra Mona de Pasqua!!!
Davantal, mans netes i a cuinar!!!
Ingredients pel pa de pessic
- 3 Ous
- 1 Iogurt amb gust de llimona o natural( no llenceu el pot doncs serà la mida per mesura la quantitat de sucre i farina que posarem)
- 3 Mides del iogurt de farina( si el voleu més flonjo poseu 2 mides de farina i una de “maizena”)
- 2 Mides del iogurt de sucre
- 1/2 Mida del iogurt d’oli
- 1 Sobre de llevat
- Un rajolí d’anís si us agrada
Preparació
Escalfeu el forn a 180º
Poseu tots els ingredients en un bol i ho remeneu fins que quedi tot ben barrejat. Unteu el motlle amb una mica de mantega i ho espolseu amb farina per tal que no s’enganxi. Hi tireu la massa i ho poseu al forn a mitja alçada .
Ho deixeu uns 25-30 minuts i ho punxeu amb un escuradents, si veieu que l’escuradents surt eixut és que ja està cuit.
Si no està cuit però esta començant a torrar-se la part de d’alt ho podeu tapar a amb paper d’alumini. Aneu punxant el pastís i un cop cuit , el traieu del forn i quan estigui tebi ja el podeu desemmotllar.
I ara a decorar!!!
Decoració de la mona de pasqua
Ara ja podeu començar a decorar la mona.. Trieu plegats els ingredient que utilitzareu i els deixeu llibertat per decorar. De ben segur que sortiran unes mones ben boniques i bones!!!.Algunes idees:
- Podeu obrir el pa de pessic i posar-hi melmelada, xocolata…
- Podeu decorar els voltants del pastís amb mantega i enganxar-hi ametlles trinxades
- Podeu cobrir el pastís amb xocolata fondant
- Podeu posar-hi decoracions fetes de xocolata (ous, figures, virutes)
- Altres decoracions fetes amb material divers, pollets fets de llana, pollets pintats, plomes fetes amb paperets, fer la blonda …Us deixem alguns links amb un munt de propostes.
BON PROFIT!!!! I BONA PASQUA!!!
http://totnens.cat/manualitats-de-pasqua-creatius-pollets-amb-materials-diversos/
http://animacioinfantilgirona.blogspot.com.es/2010/03/ous-de-pasqua.html